Obnovljena zdravstvena stanica u DOC-u

Župan Nikola Dobroslavić i pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb Dario Kulišić u pratnji ravnatelja Doma zdravlja Dubrovnik Branka Bazdana obišli su sa 650 tisuća kuna novouređene prostorije zdravstvene stanice u sklopu DOC-a.

Tom je prigodom  Dobroslavić kazao da je rekonstrukcija ovih prostorija, kojima gravitira oko 20 tisuća pacijenata, samo jedan u nizu projekata koje je Dom zdravlja Dubrovnik realizirao u protekle dvije godine. Uređene su prostorije pedijatrije, ginekologije, patronaže i zubarska ordinacija.

-Radimo puno na poboljšanju uvjeta u našoj bolnici, proširivanju ponude našim pacijentima i sugrađanima, a najnovije što radimo je Odjel dnevne bolnice u Metkoviću. To smo već prijavili Ministarstvu kao jedan projekt kojim će se iz europskih fondova osigurati smještaj liječnicima specijalistima iz Opće bolnice Dubrovnik- izjavio je Dobroslavić.

Pročelnik Kulišić naglasio je kako je svih godina cilj Županije bio izjednačiti dostupnost zdravstvene skrbi u na cijelom području Županije te financijski konsolidirati i stabilizirati poslovanje ustanova u zdravstvu.

Ravnatelj Bazdan rekao je da je uz obnovu prostorija u Župi dubrovačkoj, Cavtatu, te sada u DOC-u, najavljena je finalizacija radova na objektu u Orašcu, kao i investicija u ustanovi Dva skalina.