Obnovljena zdravstvena stanica i uređena cesta u Župi dubrovačkoj

Župan Nikola Dobroslavić, ravnatelji Doma zdravlja Dubrovnik i Županijske uprave za ceste Branko Bazdan i Nikša Konjevod u pratnji načelnika Općine Župa dubrovačka Silvia Nardellija obišli su završene radove na zdravstvenoj stanici i cesti kroz Općinu.

Najprije su obišli dionice ceste Mljekara-Mandaljena-križanje Srebreno u koju su Općina Župa dubrovačka i ŽUC u posljednje četiri godine uložili su ukupno 7 milijuna kuna u obnovu ceste.

– U posljednje četiri godine u nekoliko smo faza realizirali  ovaj projekt. Općina je otkupila zemljište, razgovarala s vlasnicima zemljišta i dvorišta, jer je riječ o cesti koja ide kroz naseljeno područje. Mi smo izradili projektnu dokumentaciju te smo zajednički pristupili izvođenju u vidu zajedničkog sufinanciranja. Ukupno je kroz četiri godine uloženo sedam milijuna kuna u omjeru pola-pola.- kazao je Konjevod.

Župan Dobroslavić  kazao je da je ovaj projekt  primjer dobrog modela koji se primjenjuje diljem Županije, a kojim je Župa dubrovačka dobila modernu cestu s dva kolnička traka, nogostupom i rasvjetom

Načelnik Nardelli zahvalio je Županiji i ŽUC-u na ovom projekttu te je izrazio žaljenje jer zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa nije završena cijela dionica ceste.

Nakon toga obišli su zdravstvenu stanicu u čiju je obnovu Dom zdravlja Dubrovnik uložio oko 1,2 milijuna kuna.

Ravnatelj Doma zdravlja Branko Bazdan rekao je da je obavljena potpuna rekonstrukcija cijele zgrade – uređena je fasada, krovište, ali i kompletna unutrašnjost.

– Po meni je najznačanije to što smo osigurali i prostor za buduću ginekološku ordinaciju, koju kroz nekoliko mjeseci planiramo otvoriti. Sve ovisi o liječnicima s kojima smo u pregovorima, ali i o Ministarstvu i HZZO-u koji nam moraju dati odobrenje. To je nova vrijednost u ovoj zgradi gdje su danas obiteljska medicina, stomatologija i patronažna služba. Još jedna specijalistička služba po meni bi bila itekako značajna za ovu općinu koja ima 10 tisuća stanovnika –kazao je Bazdan.