Odabran novi vizualni identitet Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije

 

Predstavnici Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije održali su u Stonu sjednicu Turističkog vijeća. Sukladno predloženom dnevnom redu jednoglasno je prihvaćeno Izvješće o radu i Financijsko izvješće Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije za prvo polugodište 2017. godine.

Pohvalivši djelatnike u turizmu za odlične rezultate ostvarene u prvih šest mjeseci u županijskim odredištima, predsjednik županijske Turističke zajednice župan Nikola Dobroslavić u prigodi je je istaknuo kako je Turističko vijeće za izvođača promotivnog filma TZ DNŽ izabralo Balduci film iz Zagreba.

– Na sjednici smo izrazili zadovoljstvo dosadašnjim turističkim rezultatima, broj dolazaka povećan je za 20 posto, a broj ostvarenih noćenja za 21 posto. Zaista  zahvaljujem svima onima koji sudjeluju u ostvarenju turističkog proizvoda i koji su zaslužni za ove brojke.- kazao je Dobroslavić.

Prezentirani su i turistički rezultati koji za prvih 25 dana srpnja daju porast u noćenjima za 10%, dok od početka godine imamo porast od čak 17%.

Direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Vladimir Bakić predstavio je novi vizualni identitet županijske TZ.
– Novi vizualni identitet bit će i novi logo, odnosno znak kako turizma tako i TZ Županije, a izrađivač je tvrtka Prospekt iz Rijeke koja je za izrađivača izabrana na natječaju kojeg je raspisalo Hrvatsko društvo dizajnera u suradnji sa županijskom Turističkom zajednicom. Natječaj je okončan početkom veljače kada je uslijedila selekcija najboljih radova. Odabrano je rješenje koje je nešto drukčije od ovog koje je danas prezentirano jer smo tražili da ga prilagode Dubrovnik Rivieri pa su nam ponudili nekoliko varijacija na tu temu i od četiri prijedloga Turističko vijeće je danas odabralo  prezentirani znak koji će biti spreman za iduću sezonu. – rekao je Bakić.

 

 

Nakon sjednice Turističkog vijeća konferenciju za medije održali su predsjednik Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, župan Nikola Dobroslavić, direktor Turističkog ureda Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Vladimir Bakić i načelnik Općine Ston Vedran Antunica, koji je iznimno zadovoljan turističkim rezulatatima koji se ostvaruju na području Stona.