ODLIČNE VIJESTI S KORČULE Gotova izrada pontona za komunalnu luku Račišće

Danas je u proizvodnom pogonu tvrtke Marinetek u Šibeniku izrađen i posljednji pontonski element za komunalnu luku Račišće, a prethodno je završena izrada dvaju pontona čime je gotova proizvodnja svih elemenata za spomenutu lučicu. Slijedi razdoblje očvršćavanja betona, a potom i transport na lokaciju na otoku Korčuli.

Komunalna luka u Račišću projekt je Županijske lučke uprave Korčula, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Dubrovačko-neretvanske županije kojim se žiteljima Korčule osiguravaju novi komunalni vezovi.

Podsjetimo, u rujnu ove godine potpisan je Ugovor o uređenju komunalnog dijela luke Račišće s izvođačem, tvrtkom Marinetek i nadzorom, tvrtkom Trames. Realizacijom ove važne investicije, uredit će se 74 nova veza vrijedna dva milijuna kuna plus PDV.

Također, Županijska lučka uprava Korčula prethodno je realizirala projekt komunalne lučice Porto Uš, a kako ističe ravnatelj Ante Tvrdeić, cilj je u svakom naselju na području grada Korčule urediti barem jednu komunalnu lučicu.

Veliku podršku, kako logistički, tako i financijski, projektima koji poboljšavaju kvalitetu života na otoku svakako pruža Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Dubrovačko-neretvanska županija koji će, prema najavama, u sljedećim godinama realizirati ukupno 1500 komunalnih vezova na svom području, istaknuo je Tvrdeić.