Održan “Doručak s hrvatskih farmi”

U sklopu 52. hrvatskog i 12. međunarodnog simpozija agronoma u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i župan Nikola Dobroslavić podržali su akciju „Doručak s hrvatskih farmi“.

Na Doručku s hrvatskih farmi posluženi su tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja, te proizvodi specifični za Dubrovačko-neretvansku županiju.

Kako je istaknuto, proizvodi s hrvatskih farmi su dokazane slijedivosti, svježi, dostupni i kvalitetni, poznatog podrijetla i datuma proizvodnje. Predstavljen je i sustav dobrovoljnog označavanja stočarskih proizvoda, jer kupovinom proizvoda s hrvatskih farmi i lokalnih poljoprivrednih proizvoda utječe se na razvoj hrvatske poljoprivredne proizvodnje.

Na Doručku s hrvatskih farmi sudjelovali su i saborski zastupnik Mato Franković, povjerenica Vlade RH za Grad Dubrovnik Nada Medović, dekan Poljoprivrednog fakulteta iz Osijeka Vlado Guberac i v. d. ravnatelja Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać.