Održan drugi partnerski sastanak u okviru projekta O.P.E.R.A.

Drugi partnerski sastanak u okviru projekta O.P.E.R.A. (Operativna uspostava tehničkog tajništva za promociju i razvoj Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Dubrovačko-neretvanske županije) kojeg provodi Dubrovačko-neretvanska županija održan je u ponedjeljak 5. listopada.

Na drugom partnerskom sastanku sudjelovali su predsjednica PVTR-a, zamjenica župana Marija Vučković, potpredsjednik PVTR-a, predstojnik HZZ – područnog ureda Dubrovnik Dasen Jasprica te članovi projektnog tima iz Dubrovačko-neretvanske županije i HZZ – područnog ureda Dubrovnik. Na sastanku se izvršila rekapitulacija provedenih aktivnosti te se raspravilo o predstojećim aktivnostima, posebno o organiziranju tri radionice za članove PVTR-a za koje je dogovoreno da će se održati u zadnjem tjednu listopada (26. – 30. listopada 2015.).

Provedbom projekta O.P.E.R.A. će se ojačati tehničko tajništvo Parterskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije te će se povećati kompetencije članova PVTR-a kako bi mogli revidirati postojeću Strategiju razvoja ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije i izraditi novu s novim prioritetima za razdoblje 2015. – 2020.

Nositelj projekta O.P.E.R.A. je Dubrovačko-neretvanska županija, a partner je Hrvatski zavod za zapošljavanje – područni ured Dubrovnik. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sa 29.584,67 eura, dok je ukupna vrijednost projekta 41.744,98 eura. Projekt traje 12 mjeseci te završava u veljači 2016. godine do kada će se izraditi i usvojiti nova Strategija razvoja ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije.