Održan okrugli stol o Europskom socijalnom fondu za Dubrovačko-neretvansku županiju

Predstavnici Ministarstva rada i mirovinskog sustava održali su Okrugli stola o Europskom socijalnom fondu s članovima Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije u hotelu Adria.

Svrha okruglog stola bila je informirati članove lokalnog partnerstva za zapošljavanje o mogućnostima koje se pružaju u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020 u područjima zapošljavanja, socijalnog uključivanja, obrazovanja, cjeloživotnog učenja i dobrog upravljanja, kao i upoznati se sa stanjem i problemima s kojim se susreće Partnersko vijeće za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije.

Nakon predstavljanja Operativnog programa te Indikativnog godišnjeg plana objave poziva na dostavu projektnih prijedloga, uslijedila je rasprava između sudionika okruglog stola i predstavnika tijela u Sustavu upravljanja i kontrole za Europski socijalni fond o ulozi lokalnih partnerstva za zapošljavanje u provedbi Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.

Predsjednica PVTR Dubrovačko-neretvanske županije, zamjenica župana Marija Vučković i potpredsjednik, predstojnik HZZ – područnog ureda Dubrovnik Dasen Jasprica naveli su da ključne probleme predstavljaju manjak utjecaja kojeg ima PVTR, financijska nesigurnost opstanka Tehničkog tajništva, te nepostojanje nacionalnog koordinacijskog tijela zaduženog za sva lokalna partnerstva za zapošljavanje u Republici Hrvatskoj.

Izneseni prijedlozi i zaključci će poslužiti za što kvalitetnije pripremanje budućih poziva na dostavu projektnih prijedloga koji će biti namijenjeni za razvoj i održivost lokalnih partnerstva za zapošljavanje kao i za njihovu ulogu u pripremanju i prijavljivanju lokalnih projekata na natječaje iz Europskog socijalnog fonda.