Održan Poslovni susreta vinara i ugostitelja

Treći po redu Poslovni susret vinara i ugostitelja održan je u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalne razvojne agencije DUNEA. Susret u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik okupio je ukupno 50 izlagača, a uz vinare ove su se godine, kao dio projekta Well-O-Live, predstavili i korčulanski uljari koji odnedavno nose EU zaštićenu oznaku izvornosti.

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić i ovom je prigodom istaknuo kako vina naše županije, kao najbolja hrvatska vina, zaslužuju visoku zastupljenost na vinskim kartama naših ugostiteljskih objekata. Najavio je i nadolazeći festival vina Dubrovnik FestiWine, koji će se održati od 17. do 23. travnja u Lazaretima, a novost je da se ove godine festival otvara i za vinare iz EU, uz subvencioniranu cijenu za izlagače iz naše županije.

U prigodi otvorenja današnjeg Susreta ispred vinara okupljenima se obratio Božo Martinović te Željko Miletić kao predsjednik Strukovne grupe hotelijera pri HGK županijskoj komori Dubrovnik. Susret je bio isključivo poslovan, u svrhu formiranja vinskih karti za novu sezonu.