Održan prvi u nizu edukativnih koncerata za učenike završnih razreda županijskih osnovnih škola

U crkvi sv. Dominika u Dubrovniku danas je održan prvi u nizu koncerata Dubrovačkog simfonijskog orkestra namijenjen učenicima završnih razreda osnovnih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije, a kojima je Županija osnivač.

Naime, Dubrovačko-neretvanska županija pokrenula je ove godine projekt “Edukacijski koncerti” s ciljem približavanja glazbenih djela i umjetnosti učenicima, u izvedbi Dubrovačkog simfonijskog orkestra, koji je prošle godine proslavio svoju 90. obljetnicu djelovanja.

Današnjem koncertu prisustvovali su učenici iz : OŠ Fra Ante Gnječa iz Staševice, OŠ Ivo Dugandžić-Mišić iz Komina, OŠ Otrići-Dubrave iz Otrić-Seoca, OŠ Ante Curać-Pinjac iz Žrnova, OŠ Blato iz Blata, OŠ Smokvica iz Smokvice i OŠ Vela Luka iz Vela Luke koji će na istom i aktivno sudjelovati. Pozdravio ih je župan Nikola Dobroslavić i ravnatelj DSO-a Damir Milat. Koncertu je nazočila i pročelnica za obrazovanje, kulturu, znanost i šport Marijeta Hladilo.

Uslijedit će još 4 koncerta u tvrđavi Revelin i to 2.svibnja/dva koncerta/, 3. svibnja i 30. svibnja 2016.

Uoči koncerta, župan Dobroslavić i pročelnica Hladilo obišli su kompleks Dominikanskog samostana u pratnji priora fra Matijasa Farkaša.