Održan prvi Pub Quiz EUROPE DIRECT-a Dubrovačko-neretvanske županije

U Dubrovniku je održan prvi u nizu Pub Quiz u sklopu mjesečnih aktivnosti EUROPE DIRECT DNŽ, a u organizaciji Erasmus Student Network Dubrovnik.

Kviz će se održavati jednom mjesečno, a njegov je cilj na zabavan način informirati građane, a posebice mlade o Europskoj Uniji. Tema ovomjesečnog kviza bio je Erasmus+ i europska kulturna baština, a više od dvadeset sudionika se kroz 28 pitanja upoznalo s kulturnim različitostima unutar Europske Unije, institucijama koje zagovaraju očuvanje kulturne baštine kao i institucijama koje osiguravaju financiranje projekata iz domene kulture.

Okupilo se sedam timova, a u njima brojni inozemni studenti koji su u Dubrovniku u sklopu Erasmus+ programa. Sudionicima koji dolaze iz raznih zemalja bilo je iznimno zanimljivo natjecati se u poznavanju kulturnog bogatstva Europe, a nakon kviza se potaknula razmjena iskustava i rasprava na zadanu temu s dubrovačkim studentima i građanima.

Finale kviza je bilo iznimno napeto no, pobjedu su naposljetku odnijeli studenti iz Njemačke pod timskim nazivom ‘Roomies’, a tom prilikom su im uručene i prigodne nagrade od strane EUROPE DIRECT-a DNŽ, ESN-a Dubrovnik i Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku. Pobjednici nisu skrivali oduševljenje pobjedom i stečenim znanjem, a istaknuli su kako se već planiraju prijaviti na kviz koji će se održati idućeg mjeseca. Najavu idućeg kviza možete očekivati na službenom Instagram i Facebook profilu EUROPE DIRECT-a DNŽ te se prijaviti i provjeriti svoje znanje o EU.