Održan sastanak o rješavanju prometnih problema u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Župan Nikola Dobroslavić održao je sastanak u Palači Ranjini s državnim tajnikom za infrastrukturu Tomislavom Mihotićem i predsjednikom Uprave “Hrvatske ceste” Josipom Škorićem na temu rješavanja prometnih problema u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, posebno cestovne veze Zračna luka Dubrovnik – Grad Dubrovnik.

Na sastanku je zaključeno da Dubrovačko-neretvanska županija nema adekvatno riješene prometnice, ni Zračna luka Dubrovnik – Grad Dubrovnik ni Osojnik – Ploče, a niti Pelješku cestu. Dogovoreno je da će najveći prioritet biti Zračna luka Dubrovnik – Grad Dubrovnik te da će ubrzati procedure i doći do rješenja u skladu s prostornim planovima i jedinicama lokalne samouprave gdje se to treba ostvariti.

Župan Dobroslavić zahvalio se Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture i Hrvatskim cestama na dobro obavljenim pripremama projekta Pelješki most s prisutnim cestama i obilaznicom Stona, kao i za financiranje križanja Cavtat te popravku Magistrale D8. Također, razgovaralo se i o autocesti Osojnik – Ploče, međutim to nije u nadležnosti Hrvatskih cesta već će se rješavati s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture.

Na sastanku su prisustvovali i povjerenica Vlade za Grad Dubrovnik Nada Medović te načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli.