Održana druga sjednica novog Partnerskog vijeća Dubrovačko-neretvanske županije

U Dubrovniku je održana druga sjednica novog Partnerskog vijeća Dubrovačko-neretvanske županije, a tema sjednice bila je predstavljanje Nacrta nove razvojne strategije DNŽ 2016-2020 i strateških razvojnih projekata.

Nacrt je predstavio predstavnik Instituta za razvoj i međunarodne odnose iz Zagreba, Mario Polić koji je također i izrađivač strategije, a sjednicu i aktivnu raspravu 35 članova partnerskog vijeća vodio je župan Nikola Dobroslavić ujedno i predsjednik Partnerskog vijeća.

Prethodno javnoj raspravi najavljenoj krajem mjeseca, dijalogom i postizanjem konsenzusa, članovi Partnerskoj vijeća će u suradnji s predstavnicima Dubrovačko-neretvanske županije zaključiti jednogodišnji ciklus izrade nacrta novog strateškog razvojnog dokumenta DNŽ.

Partnersko vijeće je savjetodavno tijelo koje okuplja predstavnike različitih dionika razvoja na području jedinice regionalne samouprave (javni, gospodarski i civilni sektor te akademske zajednice), a osniva se s ciljem utvrđivanja zajedničkih prioriteta na razini jedinice regionalne samouprave, predlaganja strateških projekata te obavljanja drugih poslova u skladu sa Zakonom i navedenom Uredbom.

IMG_4267 - VELIKA 1