Održana FestiWine Gala večera

Donatorska gourmet večera FestiWine Gala održana je jučer u hotelu Dubrovnik Palace. Prihodi od večere bit će uložen u školovanje i edukaciju mladih kulinarskih nada Dubrovačko-neretvanske županije.

Dubrovčani i gosti uživali su u vinskim iznenađenjima vinogorja Komarna koja su služila kao inspiracija jednom od najuglednijih hrvatskih chefova iz restorana Draga di Lovrana, Zdravku Tomšiću i chefu domaćinu iz Jadranskih luksuznih hotela Petru Obadu.

Fantastična vina s juga Hrvatske predstavio je Aleksandar Noršić, sommmelier, član upravnog odbora United States Sommelier Association i član ocjenjivačke komisije “Dubrovnik FestiWine Trophy”, uz pratnju gastro novinarke Sanje Krmpotić koja nam je približila uzbudljive slijedove kulinarskih zvijezda. Radovan Marčić, član žirija MasterChef Hrvatska, poznati redatelj i maritimni pisac, zaokružio je ovo vinsko gastro putovanje.

Chefovima su asistirali mladi kulinarski talenti, Vinko Cvitanović i Luka Matić, pobjednici prošlogodišnjeg FestiiWine Challangea koji su proveli mjesec dana na edukaciji i usavršavanju u restoranu Pri Lozjetu – Dvorac Zemono u Sloveniji.

Cjelokupan prihod od FestiWine Gala 2016 bit će uložen u školovanje i edukaciju mladih kulinarskih nada Dubrovačko neretvanske županije u okviru natječaja FestiWiine Challenge, a koji će uskoro biti javno objavljen.