Održana konferencija „Budi kotačić promjene: Diversifikacija dubrovačkog turističkog proizvoda“

Centar za poduzetništvo Dubrovačko – neretvanske županije organizirao je konferenciju pod nazivom Budi Kotačić promjene – Diversifikacija dubrovačkog turističkog proizvoda.

Kroz razna nacionalna, ali i europska istraživanja, detektirani su gorući problemi turizma u Hrvatskoj, a to se posebno odnosi na Dubrovnik kao jednu od turistički najznačajnijih destinacija. U prvom redu, to je prekomjerni turizam koji je Dubrovnik 2017. doveo na listu nepoželjnih destinacija za odmor.

Kroz predavanja i panel raspravu eminentnih hrvatskih stručnjaka u turizmu, predstavljeni su prijedlozi koji su išli u smjeru disperzije ponude van stare gradske jezgre kako bi boravak u Dubrovniku i okolici bio sadržajniji i poticao posjetitelje da tek jedan dio svog vremena provedu u samom gradu, a ostatak posvete istraživanju županije.

Duboko vjerujući da gospodarstvo, a za dubrovačko-neretvansku županiju posebno turizam, počivaju na ponudi malih i srednjih poduzetnika direktno ili indirektno povezanih s turizmom, cilj ove  konferencije je potaknuti na promišljanje o dodatnim mogućnostima razvoja svojih proizvoda te formiranju ponude koja slijedi turističku strategiju ka održivom i otpornom turizmu.