Održana konferencija ‘Digitalizacija u zdravstvu te potencijali zdravstvenog turizma 365’

U hotelu Sheraton u Župi dubrovačkoj održana je konferencija pod nazivom ‘Digitalizacija u zdravstvu te potencijali zdravstvenog turizma 365’.

Sudionike konferencije, u ime Dubrovačko-neretvanske županije pozdravio je zamjenik župana Joško Cebalo koji je naglasio kako je digitalizacija preduvjet uspješnog razvoja zdravstva i zdravstvenog turizma te kako upravo u tim sektorima ima puno potencijala, kako na području naše županije, tako i na području cijele Republike Hrvatske.

‘Iskoristit ću ovu priliku kako bih istaknuo iznimno važne projekte Dnevne bolnice u Metkoviću, obnove naših domova zdravlja te cjelogodišnje hitne helikopterske medicinske službe koju smo uveli prvi u Republici Hrvatskoj. Naravno, s ulaganjima idemo i dalje. U pripremi je projekt energetske obnove naše Opće bolnice koja će u potpunosti transformirati našu najvažniju županijsku zdravstvenu ustanovu i doprinijeti kvalitetnijoj skrbi. Jednako tako, pred nama je i poseban projekt rekonstrukcije i nadogradnje Specijalne bolnice Kalos koja će biti jedan pokretač razvoja zdravstvenog turizma na našem području. Riječ je o ustanovi koja krije ogroman potencijal na području zdravstva, ali i zdravstvenog turizma i ja sam uvjeren kako će provedbom ovog projekta na kojem radimo, zaista doći do razvoja cjelogodišnjeg zdravstvenog turizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji’, istaknuo je zamjenik Cebalo te zahvalio Županijskoj komori Dubrovnik na organizaciji konferencije.

O transformaciji tradicionalnog zdravstvenog sustava, njegovoj digitalizaciji, inovacijama i zdravstvenom turizmu na konferenciji su govorili  vanjski savjetnik za ministarstva zdravstva i tijela odgovorna za razvoj, provedbu, izvršenje i transformaciju zdravstvene i digitalne strategije Mazin Gadir, znanstvenica na Institutu Ruđer Bošković Anja Barešić, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić, savjetnica u turizmu Ivana Kolar te ravnatelj poliklinike Marin Med Rikard Lenz. Moderatorica panela bila je predsjednica Županijske komore Dubrovnik Nikolina Trojić.