Održana konferencija o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj

U Studentskom domu u Dubrovniku održana je konferencija o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj. Konferenciju je organizirala Dubrovačko-neretvanska županija kao pripremu za uvođenje eura za gradove, općine, Županiju te proračunske korisnike.

Okupljenima su se uvodno obratili pročelnica Upravnog odjela za financije Dubrovačko-neretvanske županije Dragica Stanić, glavna državna rizničarka Ministarstva financija Danijela Stepić, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

‘Ulazak u euro-područje je iznimno važan i ja na tome čestitam vladi Republike Hrvatske. Na ovaj način mi kao država učvršćuje svoju poziciju u Europskoj uniji, u zapadnom svijetu. Svakako, uvođenje eura važno je i znaš turizam, za gospodarstvo. Želim zahvaliti i našem upravnom odjelu i Ministarstvu financija na ovoj konferenciji i činjenici da su sve ove pripremne radnje u tijeku za uvođenje nove valute’, istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

Na današnjoj konferenciji, uz glavnu državnu rizničarku predavačice su bile i načelnice sektora unutar Ministarstva financija Ivana Žepić i Hana Zoričić.