Održana radionica Kreativnost i virtualno poslovanje u kulturi

Radionica ‘Kreativnost i virtualno poslovanje u kulturi’ održana je na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku u okviru projekta Ruralna, poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija, na kojem je Sveučilište u Dubrovniku jedan od partnera.

Radionicu je održao snimatelj, montažer i redatelj Nikola Duper, a cilj je bio upoznati polaznike s kulturnim turističkim proizvodom i njegovim specifičnostima te ulogom kreativnosti kao elementa kulturne turističke ponude. Također, Duper je u svojemu izlaganju ukazao na važnost korištenja internetske tehnologije u plasmanu kulturnog turističkog proizvoda, a govorio je i o mogućnostima kreiranja virtualnih tura kako bi se na što bolji način plasirao vlastiti turistički proizvod na tržište.

Radionica je bila namijenjena predstavnicima lokalne uprave, voditeljima muzeja i umjetničkih galerija, hotelijerima, turističkim zajednicama, voditeljima kulturnih udruga i agroturističkih gospodarstava, znanstvenicima i studentima.

Voditeljica ovoga projekta na Sveučilištu u Dubrovniku je izv. prof. dr. sc. Ivana Pavlić, voditeljica edukacije izv. prof. dr. sc. Katija Vojvodić, a organizatorica ove edukacije izv. prof. dr. sc. Marija Dragičević.

Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Nositelj projekta Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija je Dubrovačko-neretvanska županija, a administrativno ga vodi Regionalna agencija DUNEA s 10 partnera. Ukupni prihvatljivi troškovi iznose 32.645.708,48 kuna, od čega je bespovratna sredstva u iznosu od 27.748.345,48 kuna sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt se provodi kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014.-2020., a započeo u siječnju 2017. godine te će trajati do siječnja 2020.