Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Lumbarda

Dan nakon blagdana nebeskog zaštitnika svetog Roka u Lumbardi je održana svečana sjednica Općinskog vijeća.

U ime Dubrovačko-neretvanske županije sjednici su nazočili župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo.

‘Zahvaljujem vam na projektima koji se razvijaju ovdje u Lumbardi, a na korist svih stanovnika. Moram istaknuti milenijski projekt Pelješkog mosta koji su podupirali svi pa tako i stanovnici ove općine. To je projekt od neizmjerne važnosti za našu županiju. Ono na čemu ćemo mi inzistirati je daljnja prometna povezanost krajnjeg juga. Tu je projekt brze Pelješke ceste, naravno obilaznica Orebića i luka Perna te luka Polačište koja je u realizaciji. Prometna povezanost jamči daljnji gospodarski napredak, jednu geostratešku sigurnost i ostaje naš imperativ’, naglasio je, između ostaloga, župan Nikola Dobroslavić.

Prisutnima su se na sjednici obratili i načelnica Općine Lumbarda Marija Klisura, načelnica Općine Podgora Petra Radić, gradonačelnica Grada Korčule, ujedno izaslanica predsjednika Republike Hrvatske Nika Silić Maroević te saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Branko Bačić.

Ovogodišnji dobitnici općinskih priznanja su obitelj Batistić-Zure, obitelj Milina-Bire te Nikica Lipanović. Svi laureati nagrađeni su za izniman doprinos gospodarstvu Općine Lumbarda.