Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Smokvica

U Smokvici je danas upriličena proslava Dana državnosti Republike Hrvatske u sklopu koje je održana i svečana sjednica Općinskog vijeća.

U ime Dubrovačko-neretvanske županije svečanosti je nazočila pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević.

‘Općina Smokvica nalazi se u srcu otoka Korčule, otoka bogatog poviješću i tradicijom. Jedan od prioriteta naše županije svakako su ulaganja u povezanost i lučku infrastrukturu. Uskoro započinje realizacija nove luke Korčula u Polačištu, pri kraju su radovi na Pomorsko-putničkom terminalu u Veloj Luci. Radimo na projektima luke Perna na Pelješcu sa zaobilaznicom Orebića, očekuje nas i rekonstrukcija ceste Korčula-Račišće. Ovo je samo dio naših infrastrukturnih projekata koje razvijamo prvenstveno za naše otoke i povećanje kvalitete života naših sugrađana’, istaknula je pročelnica Marević te naglasila i važnost Pelješkog mosta kao milenijskog projekta za našu županiju i cijelu Hrvatsku.

Okupljenima se obratio i načelnik Općine Smokvica Kuzma Tomašić, izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Mladen Marelić te načelnica Općine Lumbarda Marija Klisura.

Na sjednici su dodijeljene i nagrade ovogodišnjim laureatima, a po završetku je održan središnji godišnji nastup Viteške udruge Kumpanija.