Održana završna konferencija HERA projekta

Članovi projektnog tima Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovali su ovog tjedna na završnoj konferenciji  HERA projekta održanoj u Zadru.

Na konferenciji je sudjelovalo  19 partnera iz osam različitih država (Hrvatska, Italija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Albanija i Grčka). U ime vodećeg partnera u projektu sve prisutne je uvodno pozdravio Zadarski župan Stipe Zrilić.

Svim partnerima dodjeljen je HERA certifikate za kulturno turističke rute i centre za posjetitelje koji su osmišljeni i uspostavljeni u okviru projektnih aktivnosti.Između ostalih, certifikat je dobila i ruta Dubrovačko-neretvanske županija „ Neretva – dolina života“.

Projekt HERA jedan je od četiri strateška projekta IPA Adriatic programa koji se provode u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Vrijednost projekta je oko 3,3 milijuna kuna, od čega je najveći dio sredstava uložen u Obnovu Doma kulture te uspostavu Centra za selektivne oblike turizma u Pločama čija se vrata za posjetitelje otvaraju u petak, drugi prosinca.