Održana završna konferencija projekta „Mladi i regije u Bruxellesu“

U Bruxellesu je održana završna konferencija projekta „Mladi i regije u Bruxellesu“ na kojoj su govornici bili predstavnici EU institucija i regija uključenih u projekt.

Konferenciju je otvorio predsjednik regije Abruzzo Luciano D’Alfonso, dok je župan Nikola Dobroslavić održao završni govor te otvorio Izložbu fotografija snimljenih za vrijeme projekta.

Projekt „Mladi i regije u Bruxellesu“ pripremala je Regionalna razvojna agencija DUNEA. Projekt je odobren od strane Europske komisije u sklopu  programa “Mladi na djelu “, a partneri su četiri regije : Dubrovačko –neretvanska županija kao hrvatski predstavnik, regija  Lubuskie iz Poljske, regija Prešov iz Slovačke te talijanska regija Abruzzo.

Mladi koji su bili uključeni u projekt imali su priliku upoznati se sa svim EU institucijama počevši od EU parlamenta, EU komisije, Odbora regija EU te Vijeća EU, a prvenstveno sa radom predstavničkih ureda u Bruxellesu koji su im biti ujedno bili i domaćini.

U projektu je kroz dvije godine u Bruxellesu sudjelovalo 80 mladih ljudi iz 4 regije u dobi između 18 i 30 godina, od ukupno 600 prijavljenih.

Provodile su se dvije aktivnosti projekta ; Europska volonterska služba i transnacionalna razmjena mladih te su na konferenciji predstavljeni uspješni rezultati tih aktivnosti.