Održani Dani jegulje u Neretvi

Direktorica Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-e Melanija Milić pozdravila je sve prisutne na trećoj po redu manifestaciji ”Dani jegulje u Neretvi” koja je nedavno održana u organizaciji Udruge Maškadur.

Ovogodišnji program počeo je Radionicom o važnosti jegulje za neretvanski kraj u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi Opuzen, a u Prirodoslovnom muzeju Metković otvorena je izložba o jegulji. U subotu i nedjelju na Trgu kralja Tomislava u Opuzenu održan je Sajam neretvanskih delicija uz prezentaciju i prodaju proizvoda vinara, OPG-ova, raznih rukotvorina i kreativaca te glazbene nastupe i kulinarski show. Sva tri dana neretvanski restorani nudili su posebne menije s jeguljom po promotivnim cijenama.

Neretvanska jegulja najbolja je upravo u ovom dijelu godine, a promovirajući je na ovaj način jegulju se želi isprofilirati kao brend te Neretvu kao gastronomsko i kulturno središte koje bi u budućnosti moglo privući više turista zainteresiranih za ruralni turizam.