Održano predavanje „Politička kultura Dubrovačke Republike“ u Bruxellesu

Matica hrvatska Bruxelles, Ured Dubrovačko-neretvanske županije, Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice, Predstavništvo Hrvatske gospodarske komore i Veleposlanstvo RH u Kraljevini Belgiji, organizirali su predavanje „Politička kultura Dubrovačke Republike od 14. do 19. stoljeća“ koje je održao dr. sc. Lovro Kunčević u prostorima Veleposlanstva RH u Bruxellesu.

Ovom prilikom dr. Kunčević je naglasio važnu političku ulogu Dubrovačke Republike u kretanjima od 14. do 19. stoljeća, tj. od ranosrednjovjekovnih početaka, preko teritorijalnoga, gospodarskoga i društvenoga razvoja do petstoljetne političke samostalnosti i svekolikoga razvoja Dubrovačke Republike.

Predavanju su prisustvovali predstavnici Europske komisije, Stalnog predstavništva RH pri EU, Veleposlanstva RH pri Kraljevini Belgiji, hrvatskih županija te Hrvata koji žive i rade u Belgiji.

Dr. sc. Lovro Kunčević poznati je mladi znanstveni suradnik u Zavodu za povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku. Doktorirao je na Central European University u Budimpešti, a studirao je i na University College London te Universita Ca’Foscari di Venezia. Autor je monografije ‘Mit o Dubrovniku: diskursi o identitetu renesansnoga grada’ te niza članaka posvećenih povijesti dubrovačkih institucija, ideologije i diplomacije.