Održano predavanje povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Održano predavanje povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Predavanje dekana Teološkog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani Stanka Gerjolja povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama održano je danas u dvorani svetog Ivana Pavla II u samostanu svete Klare.

Predavača Stanka Gerjolja u uvodnom dijelu predstavila je Nina Skurić, pročelnica Upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj, koji je uz županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova organizator predavanja.

Naglasak predavanja bio je na nasilju među mladima u suvremenom društvu i razlici u iskazivanju bijesa žena u odnosnu na muškarace koji često reagiraju fizičkim nasiljem. Predavanjem  se naglasila važnost prevencije raznih oblika štetnih ponašanja koja često eskaliraju i dovode do nasilja prema ženama,  nasilja u obitelji te  prema slabijim i ranjivijim skupinama u društvu.

Predavanju su nazočili biskup dubrovački Mate Uzinić, predstavnici Sveučilišta u Dubrovniku, policije i drugih  institucija koje imaju ulogu u prevenciji i suzbijanju nasilja u društvu.