Online konferencija „Intermodalnost i utjecaj na okoliš“

U sklopu projekta MIMOSA, Dubrovačko-neretvanska županija u petak, 10. prosinca organizira online konferenciju na temu „Intermodalnost i utjecaj na okoliš“. Na konferenciji će se predstaviti tri europska Interreg projekta i to MIMOSA, ADRIGREEN i SUSPORT, a cilj konferencije je diseminacija i promocija projekata na europskoj razini.

Dubrovačko-neretvanska županija je voditelji radnog paketa 5 u kojem je jedna od aktivnosti „Uređenje i opremanje informativnih i ciklo point središta“ čime se nastoji popularizirati biciklizam na području Županije te smanjiti korištenje prijevoznih sredstava koja mogu negativno utjecati na okoliš.

Projekt MIMOSA se realizira u okviru programa  INTERREG V-A Italija-Hrvatska 2014.-2020. Projekt je usmjeren poboljšanju kvalitete, sigurnosti i ekološke održivosti prijevoznih usluga u obalnom prometu promicanjem multimodalnosti i povezivanjem više oblika prometa u području provedbe programa, ali i podizanju svijesti građana i turista o suvremenim i ekološki prihvatljivim rješenjima.

Dubrovačko-neretvanska županija za realizaciju projektnih aktivnosti raspolaže s 369.735,00 €, a projektne aktivnosti će se realizirati do kraja 2022. godine.

Link za praćenje online konferencije 10. prosinca 2021. od 10:00 sati:

https://spaces.zang.io/spaces/619e5a03e2176563a6544c7f