Općina Orebić nabavila novo komunalno vozilo za odvojeno prikupljanje otpada

Na rivi u Orebiću danas je održana službena primopredaja novog vozila za odvojeno prikupljanje otpada. Riječ je o vozilu vrijednosti 1 337 437,00 kuna, od čega je 85 posto sufinancirano sredstvima Europske unije.

Službenoj primopredaji nazočili su župan Nikola Dobroslavić te zamjenik župana Joško Cebalo.

‘Ovo je jedan zaista dobar potez Općine Orebić i ovo je zasigurno temeljno vozilo za odvojeno prikupljanje otpada. Dobro je da se naše općine na ovaj način organiziraju, posebno s obzirom na to da sustav gospodarenja otpadom u županiji ima središnji projekt Centra za gospodarenje otpadom, no veliki dio posla ostaje na jedinicama lokalne samouprave i njihovim komunalnim društvima. Oni moraju raditi na drugim segmentima-odvajanju, kompostiranju i sortiranju otpada. Tako da je vrlo pohvalno da je Općina Orebić o tome promišljala i vjerujem kako će ići dalje’, poručio je ovom prilikom župan Nikola Dobroslavić.

‘Mi se zaista trudimo raditi u interesu lokalne zajednice. Vjerujem kako je jedan od dokaza za to i ovo vozilo, ali i brojni drugi projekti koji će se realizirati na području naše općine. Kruna svih projekata su zaobilaznica Orebića i luka Perna. Naš cilj je infrastrukturna i svaka druga priprema za budućnost. Svi projekti koji se rade, rade se s pogledom u budućnost. I nabavka ovog vozila je priprema nas kao jedinice lokalne samouprave za nadolazeće razdoblje. Opskrbili smo naša kućanstva s kantama za odvojeno prikupljanje otpada. Temelj je upravo to odvajanje na kućnom pragu. Svi moramo raditi i na edukaciji građana’, poručio je načelnik Općine Orebić Tomislav Ančić.

Dodajmo i kaku su, prilikom današnjeg posjeta Općini Orebić, župan Dobroslavić i zamjenik Cebalo obišli radove i na izgradnji športsko-rekreacijskog centra u blizini Dječjeg vrtića Orebić. Riječ je o investiciji vrijednoj dva milijuna kuna u sklopu koje će biti uređen jedan malonogometni i jedan košarkaški teren.