Otvoren dubrovački Akvarij i predstavljena monografija Instituta za more i priobalje

Pročelnica Upravnog odjela za poslove župana i Županijske skupštine Žaklina Marević i pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Ivo Klaić danas su bili na svečanom otvorenju novouređenog dubrovačkog Akvarija i predstavljanju monografije Instituta za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku.

Okupljene su danas pozdravili gradonačelnik Dubrovnik Mato Franković i rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum. EU projekt u okviru kojeg je obnovljen dio Akvarija predstavio je ravnatelj Instituta Nenad Antolović, a monografiju o 70 godina Instituta predstavili su urednici Nenad Jasprica i Mirna Batistić. Ovim projektom je razvijen i novi turistički proizvod, a riječ je o plavoj propusnici koja daje mogućnost posjeta više lokacija partnera projekta. Inače, projekt je podržan u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020., a koriste se sredstva ERDF i IPA II fondova Europske unije.

Dubrovački akvarij, mnogima omiljeno mjesto u povijesnoj jezgri grada, dio je Instituta i nakon preuređenja od sutra ponovno javnosti otvara vrata, u vremenu od 10 do 16 sati (osim ponedjeljkom).