Otvorena izložba “Velike plaže” Srđana Vukčevića

Zamjenica župana Žaklina Marević, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica nazočili su otvaranju izložbe Les Grandes Plages slikara Srđana Vukčevića u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

Riječ je o najvećoj i logistički najsloženijoj izložbi koju priređuje Umjetnička galerija za ovu godinu. Velike plaže sinonim su za sve ono što život predstavlja i nekakav bijeg od stvarnosti. Bijeg na more koje donosi, odnosi i gradi, hrani i uzima. Na one kule koje se grade u pijesku pa ih more odnese u drugom smjeru. Na onu nesputanost koju donosi hod u kupaćem kostimu i sjedanje uz more s ljubavi. Dakle, na cijeli presjek života – a sve je to more – rekao je ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik Marin Ivanović.

Srđan Vukičević ugledni je umjetnik s međunarodnom karijerom i stalnim prebivalištem u Parizu. Opus Srđana Vukičevića karakterizira sinkretičan pristup povijesnim stilovima koji se kroz postmodernistički diskurs transformiraju u suvremeni multimedijalni koncept integralno protežan kroz njegove slike, skulpture, prostorne instalacije i objekte.

Izložba je otvorena do 27. kolovoza 2017.