Otvorena manifestacija “Uskrs u Primorju”

Na Gromači je danas otvorena manifestacija “Uskrs u Primorju” koja promovira kulturne vrijednosti primorskog kraja. “Grad Dubrovnik i TZ Grada Dubrovnika organizacijom ove manifestacije približavaju sve ljepote Gornjih sela turistima i domaćima” – rekla je zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić posebno naglasivši očuvanje tradicije kroz sinergiju s turizmom.

“Dubrovačko-neretvanska županija ima potencijal za razvoj ruralnog turizma, a to pokazuju i Gornja sela koja prate trendove i ukorak s Konavlima, Pelješcom i drugim ruralnim središtima grade svoju ruralnu priču, a ova manifestacija je izvrsna dodana vrijednost njihovim nastojanjima” – istaknuo je zamjenik pročelnika Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Mujo. Svečanost je pratila i privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Ana Čeović.

Trag starih običaja i gastronomija privukli su zainteresirane u Gornja sela, a tradicionalni običaji, folklor i aktivni boravak u prirodi su razlozi zbog kojih sve više turista, ali i domaćih, posjećuju Gornja sela. U vikendima koji su pred nama lokalni OPG-ovci otvorili su svoja vrata posjetiteljima i akcijom “Objedujte u nas” dodatno obogatili program manifestacije. Na današnjem otvaranju na lokvi na Gromači nastupili su članovi Folklornog ansambla Linđo – Linđovo blago i klapa Subrenum.