Poduzetnički inkubator Dubrovnik primio prve “stanare”

Na temelju Pravilnika o korištenju usluga Poduzetničkog inkubatora Dubrovnik i prijedloga Povjerenstva za prikupljanje zahtjeva, župan Nikola Dobroslavić, donio je odluke o prijemu kandidata za subvencionirano korištenje poslovnih prostorija Poduzetničkog inkubatora Dubrovnik.

Inkubator djeluje u sklopu županijskog Centra za poduzetništvo d.o.o. koji je na temelju odluka sklopio prve ugovore o inkubaciji s poduzetnicima početnicima. Pravo na korištenje poslovnog  prostora u razdoblju od 3 godine, poduzetnici su ostvarili putem prijave na Javni poziv za dodjelu poslovnih prostora u zgradi bivše vojarne, na adresi Vukovarska 16 u Dubrovniku.

Uz subvencionirani najam u novim, preuređenim prostorijama, novi „stanari“ ostvaruju i pravo na besplatno poslovno savjetovanje, besplatne edukacije, zajedničke administrativne usluge i usluge održavanja te zajedničku promociju, dok ostale usluge Centra za poduzetništvo d.o.o. poput izrade projekata, poslovnih planova, knjigovodstvene usluge i sl. mogu dobiti također po subvencioniranoj cijeni.

Javni poziv je i dalje u tijeku, a objavljen je na mrežnim stranicama Poduzetničkog inkubatora Dubrovnik http://www.poduzetnicki-inkubator-dnz.hr/.