Za pomoć u kući starijima Županija daje 329 tisuća kuna

Župan  Nikola Dobroslavić s predstavnicima pet udruga potpisao je 329 tisuća kuna vrijedne ugovore za pružanje usluga pomoći u kući starijim osobama na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Riječ je o udrugama „Dnevni boravak, pomoć i njega u kući Ploče“, „Otac Ante Gabrić“ iz Metkovića, „Dobra“ koja djeluje na području općina Pojezerje, Zažablje i Kula Norinska, udruga „Val“ na području otoka Lastova te udruga „Blage ruke“ na području Dubrovačkog primorja.

-Zahvaljujući socijalnim uslugama,  koje pružaju djelatnici humanitarnih  i dobrotvornih  udruga,  postiže se bolja kvaliteta  života starijih te se omogućava život starijih osoba u njihovim vlastitim domovima.   Dubrovačko-neretvanska županija je prepoznala vrijednosti ovog programa kako  za naše starije sugrađane tako i za cjelokupnu zajednicu što se ogleda u smanjenju socijalne isključenosti starijih osoba, jačanju načela uzajamne pomoći i međugeneracijske solidarnosti te novim mogućnostima zapošljavanja izvoditelja programa, prvenstveno žena –navela je prilikom potpisivanja ugovora pročelnica za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Nina Skurić.