Dubrovački poduzetnici na studijskom putovanju u Zadru

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije krenuo je, zajedno s korisnicima Poduzetničkog inkubatora Dubrovnik, na studijsko putovanje u Zadar, u tvrtku Inovativni Zadar d.o.o.

Kratkim predstavljanjem tvrtke Inovativni Zadar d.o.o. prikazan je koncept rada i usluga koje se pružaju, s naglaskom na međusobnoj suradnji članova, a ne samo na pružanju infrastrukturne podrške. Samim predstavljanjem korisnika poduzetničkih inkubatora iz Zadra i Dubrovnika, potaknulo se pitanje razmjene iskustava kao i potencijale suradnje.

Nakon prezentacije, predstavljeni su razni projekti koji okupljaju uglavnom IT sektor, jedan od sektora u kojem raste zapošljavanje na lokalnoj razini. Potom se krenulo u obilazak prostorija i ostalih korisnika Inovativnog Zadra d.o.o. koji su ukratko predstavili svoje tvrtke korisnicima Poduzetničkog inkubatora Dubrovnik.

Svrha putovanja bila povezivanje poduzetnika i poticanje suradnje, kako privatnog tako i javnog sektora te razmjena iskustava iz područja malog i srednjeg poduzetništva kako bi se unaprijedilo poslovanje poduzetnika početnika, uz poticanje mogućnosti potencijalnih zajedničkih projekata u budućnosti.

unnamed (1)