Posjet predstavnika veleposlanstava i trgovinskih ureda iz Zagreba

Zamjenik župana Davorko Obuljen, pročelnik Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Ivo Klaić i savjetnik za međunarodnu suradnju Luka Vidak primili su danas u Palači  Ranjina  predstavnike veleposlanstava i  trgovinskih ureda iz Zagreba.

Naime, zamjenik župana je na sastanku sa više od trideset diplomata, uključujući predstavnike Ministarstva vanjskih i europskih poslova pozdravio nazočne te prezentirao gospodarske potencijale, položaj te razvojne mogućnosti DNŽ s naglaskom na aktivnosti koje bi dovele do bolje prometne povezanosti DNŽ.

U ime Gospodarskog diplomatskog kluba obratio se Jasmin Devlić, načelnik Sektora za gospodarske odnose Ministarstva vanjskih i europskih poslova, a veleposlanici  Irske, Italije, Austrije i zahvalili su se na prijemu i iskazali zainteresiranost za razvojne potencijale Županije.

Današnji posjet je u okviru dvodnevnog progama organizirala Dubrovačko-neretvanska županija s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova.  Posjet se planira  nastaviti prema Stonu i Pelješkom vinogorju dok je za sutra planiran posjet Općini Župa Dubrovačka, Zračnoj luci Dubrovnik i drugim razvojnim potencijalima DNŽ.