Potpisan ugovor o dodjeli EU sredstava za obnovu Zračne luke Dubrovnik

Župan Nikola Dobroslavić prisustvovao je potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije za nastavak financiranja projekta ‘Razvoj Zračne luke Dubrovnik’. U prisustvu predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, Ugovor su potpisali ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric i direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić .

Radi se o ugovoru za financiranje druge faze projekta “Razvoj zračne luke Dubrovnik” u vrijednosti od 1,54 milijarde kuna od čega je ukupno 859 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova. Kroz drugu fazu projekta rekonstruirat će se i privesti konačnoj namjeni pristanišna zgrada Zračne luke, graditi će se infrastruktura i suprastruktura Zračne luke, izgradit će se višekatne garaže, financirati nadzor tijekom procesa izgradnje, dobaviti i ugraditi automatizirani sustav za prihvat, sigurnosni pregled i otpremu prtljage, nabavit će se aviomostovi i vozila za spašavanje i gašenje te će se financirati upravljanje projektom i administracija.

Potpisivanju su nazočili i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, voditelj predstavništva Europske komisije u RH Branko Baričević, državni tajnici Nikolina Klaić, Maja Markovčić Kostelac, Tomislav Mihotić i Frano Matušić, saborski zastupnici Branko Bačić i Mato Franković te povjerenica Vlade za Grad Dubrovnik Nada Medović.

 

1491329010aerodrom_ugovor_terminal_23