Potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji infrastrukture i suprastrukture Zračne Luke Dubrovnik

Zamjenica župana Žaklina Marević nazočila je potpisivanju Ugovora o izvođenju radova na izgradnji infrastrukture i suprastrukture Zračne luke Dubrovnik.

Ugovor su, u nazočnosti ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, potpisali direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić i predstavnik Zajednice ponuditelja, koju čine Poduzeće za ceste Split d.d., Strabag AG i Elektrocentar Petek d.o.o., Marko Milardović.

Ugovor je ukupne vrijednosti gotovo 900 milijuna kuna bez PDV-a, realizirat će se u sklopu projekta „Razvoj Zračne luke Dubrovnik“ i trajanja je 24 mjeseca, a financiran je sredstvima fondova Europske unije.

Prilikom potpisivanja istaknuto je kako se radi o najvećem potpisanom ugovoru u Hrvatskoj koji je financiran sredstvima EU, a radovi na Zračnoj luci Dubrovnik ovime su ušli u svoju završnu fazu. U sklopu projekta će tako biti rekonstrirana uzletno-sletna staza, izgrađene nove parkirne pozicije i nova spojnica, novo gorivno postrojenje, nova upravna zgrada za management, niz potprojekata iz područja sigurnosti i nova kanalizacija.