Potpisani ugovori za EU projekte vrijedne 95 milijuna kuna

Župan Nikola Dobroslavić i ministrice kulture te regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nina Obuljen Koržinek i Gabrijela Žalac potpisali su ugovor za EU projekt „Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija“ ukupne vrijednosti 33,8 milijuna kuna.

U Smokvici će se izgraditi Muzej zlata i srebra Smokvice, u Korčuli je predviđena obnova   palače Ismaeli-Gabrielis u kojoj je smješten Muzej grada Korčule, u Dubrovačkom primorju   predviđena je obnova župne kuće u kojoj će se uspostaviti zavičajna kuća Dubrovačkog primorja, a na Mljetu će se obnoviti „austrijski put“ i uspostaviti tematska staza Babinog polja.

Regionalna razvojna agencija DUNEA, osim što će operativno voditi provedbu projekta, u kojemu sudjeluje 11 partnera,bit će zadužena i za komponentu digitalnog pristupa kulturnoj baštini odnosno dostupnost putem pametne kartice i mobilne aplikacije.

Nakon potpisivanja ugovora održan je radni sastanak s gradonačelnicima i načelnicima općina s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Iza sastanka u Stonu će biti potpisan i ugovor za projekt  „Povijest na zrnu soli“ čija je ukupna vrijednost 61,6 milijuna kuna.

U oba projekta odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 85 posto ukupne vrijednosti projekta.