Potpisani ugovori o financiranju dodatnih medicinskih timova u sezoni, standard zdravstvene zaštite podignut na višu razinu

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je danas u Palači Ranjini Ugovore o zajedničkom financiranju dodatnih medicinskih timova u turističkoj sezoni 2018. godine s gradovima i općinama, Zavodom za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije i nadležnim Domovima zdravlja – Dubrovnik, Korčula, Ploče i Dr. Ante Franulović iz Vela Luke.

Potpisivanju su nazočili i zamjenik župana Joško Cebalo, v.d. pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelena Dadić i viša savjetnica za zdravstvo u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Vesna Babarović.

Župan Dobroslavić izrazio je zadovoljstvo pozdravljajući ovakavu suradnju te pohvalio sve uključene u radu u zdravstvu, a približio je i neke mjere i projekte koje provodi Dubrovačko-neretvanska županija.

”Uistinu mi je drago da nastavljamo suradnju i sa Ministarstvom turizma i sa jedinicama lokalne samouprave. U zdrastvenoj zaštiti provodimo brojne mjere, primjerice početak rada helikopterske službe, koji u suradnji sa Ministarstvom turizma i Ministarstvom unutarnjih poslova koristimo za potrebe brze intervencije. Iako spomenuti helikopteri nisu namijenjeni hitnom medicinskom prijevozu, oni su potpuno opremljeni i učinkoviti. Ove godine planiramo donirati još 3 vozila za hitan medicinski prijevoz, a pri završetku je i natječaj za projektiranje dnevne bolnice u Dubrovniku i Metkoviću.” rekao je župan te dodao kako je najveći problem nedostatak liječnika i povezivanje sa otocima, ali zajedno sa ministarstvima i jedninicama lokalne samouprave vjeruje kako će se ishodit prava rješenja.

Dodatni medicinski timovi, odnosno pripravnosti će se organizirati u razdoblju od 01. srpnja do 31. kolovoza 2018. godine, kako slijedi:

Područje Grada Dubrovnika

Dubrovačko-neretvanska županija će financirati dva dodatna tima obiteljske medicine pri Zavodu za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije kojeg čine liječnik i medicinska sestra. Za potrebe pružanja dodatne zdravstvene zaštite turistima za područje otoka Šipana i Lopuda Dubrovačko-neretvanska županija će organizirat i financirat jednu pripravnost liječnika.

Općina Mljet

Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Mljet zajednički će financirat  jedan dodatni tim obiteljske medicine kojeg čine liječnik i medicinska sestra.

Općina Ston

Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Ston zajednički će financirati dodatni tim obiteljske medicine kojeg čine liječnik i medicinska sestra.

Grad Korčula i Općina Lumbarda

Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Korčula i Općina Lumbarda zajednički će financirat dva dodatna tima obiteljske medicine kojeg  čine liječnik i medicinska sestra.

Općina Orebić

Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Orebić zajednički će financirat dodatni tim obiteljske medicine kojeg čine liječnik i medicinska sestra.

Općina Trpanj

Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Trpanj  zajednički će financirat dodatni tim obiteljske medicine kojeg čine liječnik i medicinska sestra.

Općina Slivno

Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Slivno zajednički će financirat pripravnost liječnika  pri Zavodu za hitnu medicinu-Metković.

Grad Ploče

Dubrovačko-neretvanska županija i Grad Ploče zajednički će financirat dva dodatna tima obiteljske medicine kojeg čine liječnik i medicinska sestra pri Domu zdravlja Ploče

 

Za navedeni model utrošit će se ukupno 763.000 kuna.

U tom iznosu Dubrovačko-neretvanska županija sudjeluje s 476.281 kuna, Ministarstvo turizma s iznosom od 123.719 kuna, gradovi i općine sudjeluju s iznosom od 163.000 kuna.