Povjerenstvo za izgradnju Pelješkog mosta održalo sastanak u Dubrovniku

U Palači Ranjini održan je sastanak Radne skupine za izgradnju Pelješkog mosta, a na njemu su sudjelovali ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, državni tajnik za infrastrukturu Tomislav Mihotić, ujedno i voditelj Radne skupine, državna tajnica za more Maja Markovčić Kostelac, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, povjerenica Vlade za Grad Dubrovnik Nada Medović te ostali članovi Radne skupne za Pelješki most.

Učinjeni su veliki pomaci u izgradnji Pelješkog mosta i ukupnog projekta cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom. Na kraju smo zaokruženja financiranja Pelješkog mosta i Europska komisija će u roku tri mjeseca odlučiti o financiranju. Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku po financiranju mosta te poslala poruku EK-u i javnosti da bez obzira na odluku EK-a, most i cijeli projekt idu. Paralelno su Hrvatske ceste kao nositelj projekta raspisale natječaj za izgradnju mosta te u ljeto biramo izvođača, a radovi kreću u jesen. To je 2,5 kilometara dug most i ozbiljan projekt: javile su se velike svjetske građevinske tvrtke i tko ponudi kraći rok, bit će u prednosti“, naglasio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je Pelješki most gospodarski važan projekt za Županiju, a posebno za područje poluotoka Pelješca i otoke Korčule, Mljeta i Lastova.
Pelješki most je važan geostrateški projekt nakon čije će izgradnje Hrvatska biti jedna teritorijalna cjelina bez prekida, a ovaj sastanak potvrdio je svu ozbiljnost vođenja projekta zbog čega smo veoma zadovoljni“, rekao je župan Dobroslavić.

Na sastanku se razgovaralo i o pristupnim cestama i obilaznici Stona te rješenju imovinsko-pravnih odnosa. Također, ministar Butković dodao je kako je očekivano razdoblje za izgradnju Pelješkog mosta tri i pol godine.