Povodom nove školske godine župan Dobroslavić na Korčuli

Povodom početka nove školske godine i početka rada e-učionice župan Nikola Dobroslavić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost i šport Marijeta Hladilo posjetili su Srednju školu Blato.

E-učionicu financirala je Dubrovačko-neretvanska županija te se Srednja škola Blato priključila SŠ Vela Luka, Gimnaziji Metković i Osnovnoj školi Ivana Gundulića. U trogodišnjem razdoblju kroz ovaj pilot Carnetov projekt bit će uspostavljeno 150 digitalno zrelih škola u Hrvatskoj.

Kako je župan Dobroslavić istaknuo;  ‘Veliki je uspjeh biti među 10% od ukupnog broja hrvatskih škola koje će na ovaj način pridonijeti jačanju kapaciteta osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovnog sustava i osposobljavanju učenika za tržište rada, daljnje školovanje i cjeloživotno učenje. Uvidjevši ogromne prednosti ovog načina organiziranja nastave Dubrovačko-neretvanska županija sufinancirala je formiranje e-učionice i u Srednjoj školi Blato uloživši 60 tisuća kuna u njeno opremanje.’

Župan Dobroslavić i pročelnica Hladilo posjetili su i Područnu školu Pupnat (pri Osnovnoj školi Ante Curać-Pinjac) kako bi tom prigodom zaželjeli dobar početak nove školske godine i prigodno ih darivali. Ove godine u školi s obnovljenom fasadom za koju je Županija izdvojila 130 tisuća kuna, odzvanja šestero novih glasova.

‘Dubrovačko-neretvanska županija i dalje će ulagati u otočne škole jer je zadržavanje ljudi na otoku i omogućavanje kvalitetnog življenja te demografskog rasta jedan od  naših prioriteta.-zaključio je župan Dobroslavić.