Poziv za sudjelovanje na radionici ‘Eko certificiranje – značaj na tržištu’

U sklopu projekta TAKE IT SLOW, Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna agencija DUNEA vas pozivaju na treću po redu radionicu na temu EKO CERTIFICIRANJE – ZNAČAJ NA TRŽIŠTU za male i srednje proizvođače na Lastovu.

Radionica će se održati u ponedjeljak 7. studenoga 2022. u Društvenom centru Lastovo, s početkom u 18:30.

Radionicu će voditi Ana Marušić Lisac, dipl. ing. agronomije. Marušić Lisac se bavi kontrolom i certifikacijom ekološke poljoprivrede i proizvodnje više od dvadeset godina, otkada vodi certifikacijsko tijelo Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. Aktivno radi na promociji održivosti, regenerativne poljoprivrede i razvoja ruralnog prostora, s naglaskom na radu s malim proizvođačima, osobito na udaljenim i teže pristupačnim prostorima.

Trajanje radionice je do tri sata, a govorit će se o tehničkim aspektima i aspektima tržišta u ekološkoj poljoprivredi i proizvodnji, eko certifikatima te lancima dobave.

Molimo da izrazite svoj interes za sudjelovanje na radionici na pljubicic@dunea.hr ili +385 (20) 638 452 (Petra Ljubičić).

TAKE IT SLOW je strateški bilateralni projekt Hrvatske i Italije osmišljen s ciljem upravljanja i promocije Jadrana kao zelene, pametne i održive destinacije. Fokus projekta je na malim zajednicama na otocima, obali i unutrašnjosti uz Jadransko more bogatima materijalnom i nematerijalnom baštinom koje su očuvale autentični životni stil prilagođen svom prirodnom okruženju. Vrijedan je više od 28 milijuna kuna od čega su 85 posto sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a za Dubrovačko-neretvansku županiju na raspolaganju je 6,5 milijuna kuna. Projekt provodi Dubrovačko-neretvanska županija uz tehničku podršku Regionalne agencije DUNEA. Više informacija o projektu može se pronaći na službenoj stranici Regionalne agencije DUNEA.