Predsjednica obišla Lastovo, Mljet i Šipan

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović trećeg dana boravka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u pratnji župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića obišla je Lastovo, Mljet i Šipan.


Na Lastovu su je predstavnici lokalnih vlasti upoznali s problemima života na tom udaljenom otoku poput trajektnih veza te rješavanjem pitanja bivše vojne imovine. Predsjednica je obišla i OŠ Braća Glumac koju pohađa 48 učenika te župnu crkvu Sv. Kuzme i Damjana. Tijekom trećeg dana boravka u našoj županiji Predsjednicu su pratili i ministar državne imovine Goran Marić kao i  državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske Unije Nikolina Klaić, koja je sve upoznala s mogućnošću korištenja europskih fondova, posebice vezano uz razvojne projekte na otocima.
Predsjednica Grabar-Kitarović obišla je i Mljet gdje se susrela s predstavnicima lokalne vlasti, a glavna tema razgovora bio je problem vezan uz vodoopskrbu otoka Mljeta. Uz Predsjednicu Republike na sastanku je bio i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković koji je pojasnio mogućnosti rješavanja i dinamiku završetka radova kojom će se osigurati dostatnost vode tijekom cijele sezone.
Nakon Mljeta Predsjednica je posjetila i Šipan gdje je obišla OŠ Ivan Gundulić i družila se s građanima.

Predsjednica je potom u Kneževu dvoru sudjelovala u programu obilježavanja 450. obljetnice smrti Marina Držića, 230. Ruđera Boškovića i 500. Nikole Božidarevića te 90 godina Dubrovačke gimnazije. Obišla je izložbu ”Nikola Božidarević – veliki slikar dubrovačke renesanse”, a posjetila je i ljekarnu Male braće koja slavi 700. obljetnicu osnivanja i neprekinutog djelovanja.

 

Izvor fotografija: Ured Predsjednice RH