Predsjednica u pratnji župana Dobroslavića obišla Dubrovačko Primorje, Opuzen, Metković i Ploče

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u pratnji župana Nikole Dobroslavića četvrtog dana svog posjeta Dubrovačko-neretvanskoj županiji obišla je općinu Dubrovačko primorje, te gradove Opuzen, Metković i Ploče.

U općini Dubrovačko primorje Predsjednica Grabar-Kitarović se u Kneževu dvoru u Slanom susrela s čelnim ljudima općine, a potom se družila s građanima na mjesnoj rivi. Pred Kneževim dvorom Predsjednicu je dočekao načelnik općine Dubrovačko primorje, Nikola Knežić, a na rivi je upriličen kratak kulturni program – izvedba foklornog plesa primorski Linđo.

Posjetila je i Opuzen, gdje se sastala s općinskim čelnicima i uzgajivačima mandarina, a obišla je i Arheološki muzej Narona. Proizvođači mandarina predsjednici su iznijeli probleme s kojima se susreću posljednjih godina, osobito nakon međusobnih sankcija Europske unije i Rusije. Predsjednica im je odgovorila kako je o tome razgovarala i s predsjednikom Vladimirom Putinom, te kako se nada da će se problem izvoza mandarina u skorije vrijeme riješiti.

U Metkoviću je Predsjednica Republike sa suradnicima posjetila Dom zdravlja gdje je s ravnateljem Mihovilom Štimcem razgovarala o projektu dnevne bolnice te posjetila metkovsko rodilište. Nakon toga se uputila u Ploče.

U Lučkoj upravi Ploče Predsjednicu je primio Tomislav Baturina, ravnatelj Lučke uprave i Ivan Pavlović, ravnatelj Luke Ploče, gdje ju je g. Baturina zamolio da svojim angažmanom pridonese da se koridor Vc proglasi europskim koridorom, što bi bilo od iznimnog značaja za luku.

Nakon posjeta Lučkoj upravi, Predsjednica je položila cvijeće na spomenik poginulim djelatnicima luke u Domovinskog ratu.
Na kraju posjeta Pločama, predsjednica se sastala s Pločanskim gradonačelnikom Mišom Krstičevićem, u zgradi Gradske uprave, a obišla je i lokaciju buduće marine u Pločama.

 

Izvor fotografija: Ured Predsjednice RH