Predsjednici Vlade i Hrvatskog sabora u Županiji

Župan Nikola Dobroslavić održao je danas sastanak u Palači Ranjina s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem.

Na sastanku se razgovaralo o gospodarskim razvojnim, turističkim i prometnim temama poput izgradnje autoceste Osojnik – Ploče, brzoj cesti Zračna luka Dubrovnik  – Grad Dubrovnik/Osojnik, Pelješkoj cesti, ali i o povezivanju otoka.

“Razgovarali smo i o jako važnom projektu Centra za gospodarenje otpadom koji je zastao te se nadam da će se njegova realizacija sada nastaviti puno brže obzirom da drugog rješenja nema. Razgovarali smo i o Centru kompetencije za agrume koji želimo realizirati  u dolini Neretve i Kongresnom centru u Dubrovniku”, istaknuo je župan Dobroslavić naglasivši kako su naišli na razumijevanje predsjednika Vlade i predsjednika Hrvatskog sabora na probleme krajnjeg juga. Također, izrazio je i zahvalnost Vladi na vođenju projekta Pelješkog mosta.

Sastanku su nazočili i saborski zastupnici Branko Bačić i Sanja Putica, zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić, zamjenici župana Joško Cebalo i Žaklina Marević te predsjednica Županijske skupštine Vilma Kosović.