Predsjednik Vlade na radnom sastanku u Županiji

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković održao je radni sastanak sa županom Nikolom Dobroslavićem, ministrom gospodarstva Tomislavom Panenićem te saborskim zastupnicima, vodećim gospodarstvenicima, poduzetnicima i gradonačelnicima s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Nakon uvodne prezentarezentaciju pod nazivom „Položaj i razvojni projekti Dubrovačko-neretvanske županije“ razgovaralo se o nizu projekata. Na konferenciji za novinare nakon sastanka župan je istaknuo projekte Pelješkog mosta, autoceste Ploče-Dubrovnik, gradnju Studentskog doma, projekte navodnjavanja u Neretvi, iskorištavanje državne imovine koja nije u upotrebi te rješenje pitanja državne granice na Prevlaci i u Malostonskom zaljevu.

Na pitanje novinara kada će se krenuti s radom na gradnji Pelješkog mosta, predsjednik Vlade Orešković je kazao da se nada kako taj projekt, vrijedan preko 350 milijuna eura, neće usporavati Zakon o nabavi. Predsjednik Vlade smatra da Zakon treba promijeniti i da se u svakom slučaju iz njega treba izbaciti odredba o najjeftinijoj ponudi kao najboljoj.

Predsjednik Vlade i župan Dobroslavić, zajedno s ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Predragom Šustarom, prije sastanka u Palači Ranjina sudjelovali su  na konferenciji „CIRAZ 2016: Harnessing Innovation to Drive Economic Growth – The Ron Brown Legacy“ koja se održavala u prostoru kampusu Sveučilišta u Dubrovniku.

-Inovacije pokreću moderan svijet i Hrvatska mora naći način da se aktivno uključi u to. Hrvatska je prošla tešku ekonomsku krizu na koju nije nađen najbolji odgovor, a posao je ove Vlade postaviti temelje za dugoročni, održivi gospodarski rast i razvoj društva. Naši prioriteti su fiskalna konsolidacija, povećanje kreditnog rejtinga i vraćanje povjerenja investitora- zaključio je Orešković.

Skup su organizirali Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, a na njemu će biti predstavljen Centar za industrijski razvoj (CIRAZ) kao dio strategije primjene inovacija u jačanju gospodarstva. Skup podupire i HAZU s obzirom da je dio Vladine strategije jačanje inovacija i suradnja poduzetništva s obrazovnim institucijama.