Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković obišao novoizgrađenu OŠ Montovjerna

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sa suradnicima danas je, tijekom svog boravka u Dubrovniku, zajedno s gradonačelnikom Matom Frankovićem te županom Nikolom Dobroslavićem i njihovim suradnicima obišao novoizgrađenu zgradu Osnovne škole Montovjerna.

Prostore nove škole su članovi izaslanstva obišli u pratnji ravnateljice Snježane Vlahinić, pri čemu je predsjednik Vlade Plenković izrazio zadovoljstvo završetkom ovog projekta, koji je najveći pojedinačni kapitalni projekt u osnovnoškolskom obrazovanju.

– Naša je Vlada učinila izrazito puno u proteklom mandatu za Dubrovačko-neretvansku županiju, za njezin regionalni razvoj, za bolju prometnu povezanost, za jačanje gospodarstva, za zaštitu okoliša, za mjere koje smo poduzimali u kontekstu ove krize. Spomenut ću da smo u našem mandatu ugovorili 5,1 milijardu kuna sredstava iz Eurospkih fondova. Važno je napomenuti i kako će Pelješki most biti gotov za nešto više od godinu dana, to je ključan projekt – rekao je premijer Andrej Plenković. Dodao je i kako je OŠ Montovjerna sjajan projekt, izgrađen od sredstava Grada Dubrovnika, a uz potporu Vlade RH, koji pokazuje koliko je učinjeno u posljednjem mandatu.

Nova škola je kapaciteta 450 učenika, a prve učenike će primiti početkom nove nastavne godine. Opremljena je i dvodijelnom sportskom dvoranom s pratećim sadržajima, blagovaonicom i knjižnicom, dodatnim učionicama za izborni predmet te prostorima za pedagoga i psihologa. Ovo je prva škola koja je u Dubrovniku izgrađena od 1985. godine, a ukupna vrijednost investicije je više od 75 milijuna kuna.