Predstavljen prvonagrađeni vizualni identitet županijske turističke zajednice

Župan Nikola Dobroslavić predsjedavao je 12. sjednicom Turističkog vijeća Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, održanoj u hotelu Bellevue.

Na sjednici je predstavljen prvonagrađeni vizualni identitet Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, rad pod nazivom AMBLEM tima PROSPEKT (Nikola Šubić, Martina Vasilj Matković, Mile Kušić) koji su osvojili i nagradu od 40.000 kuna. Prvonagrađeni rad bit će predmet rasprave može li se on doraditi da doista i postane novi vizualni identitet Turističke destinacije Dubrovnik rivijera.

Na Natječaj za dizajn vizualnog identiteta Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije pristiglo je ukupno 18 radova koje je, osim odabranih pozvanih timova (Flomaster, Lana Cavar / Narcisa Vukojević / Hrvoje Živčić, Superstudio, Bruketa&Žinić OM i đkć), dostavilo još 11 autora/timova. Najbolji rad ocijenio je Ocjenjivački sud u sastavu: Vladimir Bakić, Nikola Dobroslavić, Izvorka Jurić, Maroje Mrduljaš i Sean Poropat.

Na sjednici je prihvaćeno Izvješće o radu Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije za 2016., kao i Izvješće o radu direktora i ureda TZ-a.

Prihvaćeno je i Financijsko izvješće i Izvješće Nadzornog odbora za 2016.

Iskazano je zadovoljstvo rezultatima turističke godine s obzirom na ostvarenih 11% više dolazaka i noćenja gostiju u županiji, odnosno destinaciji Dubrovnik rivijera.