Predstavljen program 3. FestiWine festivala

Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je na konferenciji za novinare  povodom početka trećeg regionalnog vinskog festivala „Dubrovnik FestiWine” koji će se održati od 25. travnja do 1. svibnja 2016.godine.

Organizator trećeg Dubrovnik FestiWinea je Dubrovačko neretvanska županija uz razvojnu agenciju DUNEA, u produkciji agencije Dubrovnik PartneR.

Dubrovnik FestiWine će i ove godine, treću godinu zaredom, ugostiti vinare Dubrovačko neretvanske županije, vinske profesionalce, hotelijere, ugostitelje i brojne zaljubljenike u vino te one koji će to tek postati. U okviru ovogodišnjeg Dubrovnik FestiWine-a, posljednjeg tjedna u travnju, planirana su brojna zanimljiva događanja i bogati program: promocija regionalnih vina u dubrovačkim ugostiteljskim objektima u festivalskoj vinskoj setemani, natjecanje vina za Dubrovnik FestiWine Trophy, ‘Spoj na sijepo”- odabir vina koje se najbolje slaže sa stonskom kamenicom, središnja izložba vina s vinokušnjama, donatorska večera FestiWine Gala, te posjet vinarijama na Pelješcu.

Dubrovnik FestiWine će ove godine predstaviti i novo crno vino, Dubrovnik Cuvee, koje je rezultat dvogodišnjeg rada na projektu ‘Kreiranje i brandiranje novog vina na bazi sorte plavac mali. U provedbu kreiranja nove marke vina uključilo se pet poljoprivrednih zadruga s područja Dubrovačko neretvanske županije: PZ Stoviš Ston, PZ Putniković, PZ Pelješki Vrhovi, PZ Dingač i PZ Radović, koje su za komercijalnu proizvodnju proizvele određene količine baznog vina. Za finalizaciju i distribuciju novog vina zadužena je PZ Putniković. Ovaj zahtjevni projekt je financirala i u njemu aktivno sudjelovala Dubrovačko-neretvanska županija. U pripremi izrade nove vinske marke aktivno je sudjelovala i razvojna agencija Dunea, te predstavnici pet navedenih zadruga. Izvođač projekta je tvrtka Agrarno savjetovanje.