Predstavnici Županije sudjelovali u obilježavanju Dana dubrovačkih branitelja, u Dubrovniku i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žaklinom Marević i predsjednicom Županijske skupštine Vilmom Kosović te ostalim suradnicima sudjelovao je danas u obilježavanju Dana dubrovačkih branitelja, dana kada se prisjećamo 6. prosinca 1991. i najžešćeg napada agresorske JNA na Dubrovnik.

Program obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja započeo je jutros odavanjem počasti poginulim braniteljima i civilima kod Središnjeg križa na Boninovu te na Bošnjačkom groblju i ispred zgrade MUP-a, gdje su se svim žrtvama počast odali potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević kao izaslanik predsjednice RH, saborski zastupnik Branko Bačić kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora te načelnik GS OS RH general zbora Mirko Šundov. Također, vijence i svijeće položili su i župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima te predstavnici PU dubrovačko-neretvanske i brojnih udruga iz Domovinskog rata.

Kod Križa na Srđu održan je središnji program obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja, a uz već spomenuta izaslanstva kod Križa na Srđu počast stradalima odala i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, a u prigodnom programu nakon polaganja vijenaca, koji je održan u Amfiteatru, nastupili su učenici i zbor OŠ Marina Getaldića te klapa Ragusa Vecchia.

Izaslanstva Županije i Grada, OS RH te udruga proisteklih iz Domovinskog rata počast stradalima odali su danas i na spomen obilježjima na Liechtensteinovom putu i na Mjesnom groblju u Sustjepanu te spuštanjem vijenaca u more u Portu.

Središnje događanje današnje proslave bila je svečanost otvaranja ulice generala Janka Bobetka, nakon čega su svi uzvanici zajedno s postrojbama iz Domovinskog rata sudjelovali u svečanom Mimohodu do Straduna, a potom će sudjelovati i na svečanoj Svetoj misi zadušnici koja se u 18,00 sati održava u u dubrovačkoj Katedrali.