Prijam za pripadnike operativnih snaga civilne zaštite povodom Međunarodnog dana civilne zaštite

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić primio je danas pripadnike operativnih snaga civilne zaštite s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Tom prilikom župan Dobroslavić istaknuo je važnost svih sastavnica civilne zaštite koje uvelike pridonose sigurnosti, a u posljednje dvije godine i borbi s pandemijom koronavirusa.

‘Ovim vam putem u ime cijele Dubrovačko-neretvanske županije, ali i svoje vlastito izražavam zahvalnost na svemu što činite i čestitam vam vaš dan. Sve vaše aktivnosti iznimno su važne za našu zajednicu. Mi vam kao županija stojimo i stajat ćemo na raspolaganju i vjerujem da znate u nama uvijek imate partnera. Kontinuirano ulažemo u cijeli operativnu sustav. Imamo tri vatrogasna doma u izgradnji, putem europskih sredstava nabavljamo opremu, imamo jedan vatrogasni brod na Mljetu, drugi je u fazi opremanja i uskoro će biti predstavljen’, istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

Na današnjem sastanku  bilo je riječi i o aktualnoj situaciji u Ukrajini. Predstavnici operativnih snaga kazali su kako stoje na raspolaganju za sve potrebe, kao i dosad.

‘S obzirom na to da nismo na izravnoj ruti, ne očekujemo da će se situacija s Ukrajinom i izbjeglicama odraziti posebno na naše područje. U svakom slučaju, sve ono što država bude od nas očekivala, mi ćemo to ispuniti’, rekao je župan Dobroslavić.

Na današnjem prijemu, uz župana Dobroslavića i suradnike, sudjelovali su načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević, županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije Mato Lakić, voditeljica Službe civilne zaštite Dubrovnik Ana Miličić, pročelnik HGSS stanice Dubrovnik Marijo Begić, ravnatelj GDCK Dubrovnik Živko Šimunović te direktor Dubrovnik cesta Roberto Krile.