Priopćenje Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, 20. travnja 2021.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 80 novih slučajeva zaraze koronavirusom (31 utvrđen brzim antigenskim testom). Radi se o 26 osoba iz Metkovića, 17 iz Dubrovnika, deset iz Župe dubrovačke, osam iz Stona, šest iz Opuzena, četiri iz Korčule, dvije s Mljeta i iz Pojezerja, jednoj iz Blata, Dubrovačkog primorja, Kule Norinske i Ploča te jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaraženo 35 muških osoba i 45 osoba ženskog spola, a 57 ih ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Preminule su dvije osobe iz Konavala; jedna muška osoba (rođ. 1952.g.) i jedna ženska osoba (rođ. 1938.g.).

Izliječene su 82 osobe: 31 iz Dubrovnika, 25 iz Metkovića, devet iz Ploča, četiri iz Župe dubrovačke, tri iz Orebića, dvije iz Konavala, Kule Norinske i Slivnog, jedna iz Dubrovačkog primorja, Lumbarde i Stona te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađeno je 457 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 61 083 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 72 osobe pozitivne na koronavirus. Tri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb, od čega su dva na invazivnoj ventilaciji, a jedan na kisiku.

U samoizolaciji je 1017 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije zabilježena su ukupno 642 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.